Πρώην εκπρόσωπος Τραμπ: Το κατηγορητήριο κατά του Θάτσι είναι γεμάτο ψέματα

Πρώην εκπρόσωπος Τραμπ: Το κατηγορητήριο κατά του Θάτσι είναι γεμάτο ψέματα

Ο πρώην ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών για το διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Ρίτσαρντ Γκρένελ, δήλωσε στα ΜΜΕ να ασχοληθούν περισσότερο με την ποινική δίωξη του Χασίμ Τάτσι από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, Τζακ Σμιθ.

Ο Γκρένελ είπε σε ένα tweet ότι ο Σμιθ έχει καταστρέψει τη φήμη της Χάγης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι είναι γεμάτο ψέματα.

«Τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να ασχοληθούν με τη δίωξη του Χασίμ Τάσι από τον πρώην γενικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ. Οι ψευδομάρτυρες έχουν τώρα κάποιες άγριες κατηγορίες για την τακτική του Τζακ. Έχει καταστρέψει τη φήμη της Χάγης», είπε ο Σμιθ.

Θυμίζουμε ότι ο Τζακ Σμιθ παραιτήθηκε από τη θέση του προϊσταμένου του Ειδικού Δικαστηρίου τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ο Σμιθ, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός εισαγγελέας από το 2018 στο Δικαστήριο της Χάγης για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, θα είναι πλέον μέρος του δικαστικού συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη διερεύνηση άλλων υποθέσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου