Σε εξέλιξη η δίκη για το Δημοκρατικό Κόμμα - Τι στηρίζει ο εκπρόσωπος Μπερίσα

Σε εξέλιξη η δίκη για το Δημοκρατικό Κόμμα - Τι στηρίζει ο εκπρόσωπος Μπερίσα

Ο νομικός εκπρόσωπος Ivi Kaso δήλωσε ότι ο Alibeaj δεν νομιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας και ως εκ τούτου το αίτημά του πρέπει να απορριφθεί.

«Κατά παράβαση του νόμου, ο Enkelejd Alibeaj προσέφυγε στο δικαστήριο και κατά παράβαση του νόμου, η δικαστής Blerina Muca έκανε δεκτή αυτή την έφεση. Ο βουλευτής Enkeleid Alibeaj δεν νομιμοποιείται ως καταγγέλλων και ζητάμε αυτό να είναι το πρώτο που θα εξεταστεί από το Εφετείο.

Η προσφυγή δεν έπρεπε να γίνει δεκτή γιατί δεν πληροί τους λόγους. Το άτομο δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα τι είναι καταγγελία και επίσης ορίζει τα ελάχιστα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται. Έφεση είναι η πράξη κατά την οποία τα μέρη προσφεύγουν κατά μιας απόφασης. Επομένως, για να ασκήσετε έφεση σε μια απόφαση, πρέπει να είστε διάδικος ή συμμετέχων στη διαδικασία. Στην απόφαση που υπόκειται σε έφεση, είναι σαφές ότι μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας συμμετείχε στη διαδικασία αυτή, ένα κόμμα που, αφού αναγνώρισε το σκεπτικό της απόφασης, μέσω του εκπροσώπου του, κοινοποίησε στο πρωτοδικείο ότι παραιτήθηκε από την καταγγελία. Άρα αφού παραιτήθηκε δεν υπήρχε λόγος να ασκήσει έφεση.

Για τους 5 λόγους που ανέφερα, ο βουλευτής Enkelejd Alibeaj δεν νομιμοποιείται ως εκπρόσωπος και ως εκ τούτου το αίτημά του θα πρέπει να απορριφθεί», είπε ο Kaso.

Ο βουλευτής Oerd Bylykbashi δήλωσε ότι: «Όταν άλλαξε ο νόμος για τα πολιτικά κόμματα, αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εγγραφή των κομμάτων και μεταφέρθηκε στο Πρωτοδικείο. Η αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας έγινε για να αποφευχθεί η πολιτική μεροληψία. Η φύση αυτού του τύπου διαδικασίας στοχεύει μόνο στην επαλήθευση εγγράφων. Εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, μόνο το άτομο που υπέβαλε το αίτημα μπορεί να υποβάλει καταγγελία».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου