Η τεράστια περιουσία αλβανίδας δικαστή και η «τυφλή» εισαγγελική έρευνα

Η τεράστια περιουσία αλβανίδας δικαστή και η «τυφλή» εισαγγελική έρευνα

Η περιουσιακή έρευνα, που ξεκίνησε ο εισαγγελέας της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, Ervin Kondili, με σκοπό την κατάσχεση των περιουσιών της δικαστή Zamira Vyshka, έσβησε σταδιακά.

Παρά το γεγονός ότι στη δικογραφία της έρευνας διανεμήθηκαν μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία δείχνουν ότι η δικαστής Zamira Vyshka απολαμβάνει περιουσία στο Ελμπασάν και τους Δρυμάδες και πάλι η SPAK δεν εμβαθύνει τις έρευνες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο εισαγγελέας Kondili αρκέστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς σε βάρος της Vyshka, ενώ στον φάκελο φαίνεται ότι είναι συνιδιοκτήτρια οικοπέδου 4900 τμ και ενός κτιρίου με επιφάνεια 1257 τμ.

Αποδεικνύεται ότι ο Florenc Salibasha, στενός φίλος της Vyshka, είναι επίσης μέτοχος στα ακίνητα αυτά.

Η εγγύτητά τους έγινε αντιληπτή και από υποκλοπές που πραγματοποίησε η ειδική εισαγγελία, όπου σε συνομιλία που έγινε στις 6 Απριλίου 2022, οι Vyshka και Salibasha μιλούν για επείγουσα εύρεση διαμερίσματος στην πόλη του Ελμπασάν, με στόχο την στέγαση εργαζομένων που θα έχτιζαν στο οικόπεδο.

Η εταιρεία στρωμάτων Salibasha, η οποία ονομάζεται "Flobest 2003", έχει φορολογητέο μερίδιο σε αυτό το ακίνητο αξίας ¼.

Στο οικόπεδο έκτασης 4900 m2, όπου η Zamira Vyshka είναι συνιδιοκτήτρια, έχουν κατασκευαστεί δύο εργοστάσια, αυτό των στρωμάτων και της παραγωγής σφουγγαριών.

Τα δύο εργοστάσια που βρίσκονται σε αυτό το κτίριο είναι στο όνομα του Florenc Salibasha, αλλά στα παρασκήνια αυτής της επιχείρησης φαίνεται ότι στέκεται η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου Zamira Vyshka.

Η SPAK κατάφερε να βρει και ένα ακίνητο στους Δρυμάδες στο όνομα της Vyshka.

Εν τω μεταξύ, μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που η ίδια η δικαστής Vyshka δήλωσε είναι ένα διώροφο σπίτι που δώρισε ο πατέρας της, καθώς και ένα ακόμη τριώροφο σπίτι αξίας 10 εκατομμυρίων λεκ.

Δηλώνει επίσης, περίπου 200 χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπεζικές καταθέσεις και ομόλογα, καθώς και ότι είναι σε συνιδιοκτησία 15 οικοπέδων σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου