Οι αλβανικές συμμορίες ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία

Οι αλβανικές συμμορίες ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία

Άρθρο στους «Financial Times» κάνει λόγο για την εγκληματική δραστηριότητα στην Αλβανία, όπου τονίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι συμμορίες εγκαθιστώντας παράνομα κάμερες ασφαλείας για την παρακολούθηση αντιπάλων και της αστυνομίας.

Με τίτλο «Αλβανικές συμμορίες εγκατέστησαν εκατοντάδες κατασκοπευτικές κάμερες για να είναι ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία», το άρθρο κάνει λόγο για το «παράνομο δίκτυο παρακολούθησης που δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια».

Η εξάρθρωση 500 καμερών από την αλβανική αστυνομία αποδεικνύει ότι εγκληματικές συμμορίες παρακολουθούν πολίτες και αστυνομία, ένα σκάνδαλο που αναδεικνύει την εγκληματική εξουσία στο μικρό βαλκανικό έθνος.

Οι κάμερες, περίπου οι μισές από τις οποίες ήταν τοποθετημένες στα Τίρανα, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας που προκλήθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο σπίτι ενός αστυνομικού στη Σκόδρα. Η επιρροή των εγκληματικών συμμοριών έχει αναφερθεί ως ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι Αλβανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου