Η Βουλγαρία αποσύρει τον πρέσβη της από τα Σκόπια

Η Βουλγαρία αποσύρει τον πρέσβη της από τα Σκόπια

Μετά τις τελευταίες εντάσεις μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, η Βουλγαρία δήλωσε ότι θα αποσύρει τον πρέσβη από τα Σκόπια και θα σταματήσει όλα τα κοινά διακρατικά έργα.

«Για να συνεχίσει η ΠΓΔΜ το ευρωπαϊκό της ταξίδι, πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει λάβει από την Ε.Ε. Η Βουλγαρία δεν χρειάζεται να αναλάβει τίποτα, αλλά θα δει μόνη της αν θα σεβαστεί αυτές τις υποχρεώσεις η ΠΓΔΜ. Στην ευρωπαϊκή πρόταση δεν υπάρχουν προθεσμίες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων, που σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να τις εκπληρώνει για χρόνια, αλλά αυτό σημαίνει ότι χωρίς την εκπλήρωσή τους δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για ένταξη στην ΕΕ», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Βουλγαρίας .

Το VMRO-DPMNE κατηγόρησε τα κόμματα στην εξουσία ότι αποδέχθηκαν όλους τους όρους της Βουλγαρίας νωρίτερα. Οι τεταμένες σχέσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη δραστηριότητα της κοινής επιτροπής για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα. Οι εντάσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό οφείλεται στο άνοιγμα βουλγαρικών συλλόγων στη Μπίτολα και την Οχρίδα. Αυτοί οι σύλλογοι έχουν αντιταχθεί από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου