178 παιδιά αλβανικής καταγωγής αγνοούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο

178 παιδιά αλβανικής καταγωγής αγνοούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια συγκλονιστική δήλωση έκανε ο Βρετανός υπουργός Σάιμον Μάρεϊ, ο οποίος υποστήριξε ότι 200 παιδιά αιτούντες άσυλο έχουν εξαφανιστεί και ότι 178 από αυτά είναι αλβανικής καταγωγής. Αυτά τα στοιχεία λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί από τον Ιούλιο του 2021.

Η αποκάλυψη έρχεται αφότου η Observer ανέφερε ότι ένας πληροφοριοδότης από ένα ξενοδοχείο του Υπουργείου Εσωτερικών στο Μπράιτον είχε ισχυριστεί ότι πολλά παιδιά είχαν απαχθεί στο δρόμο και είχαν μπει σε αυτοκίνητα.

Το τμήμα προειδοποιήθηκε από την αστυνομία ότι τα παιδιά που ζητούν άσυλο που έφτασαν πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλά σε μικρές βάρκες, χωρίς γονείς ή κηδεμόνες, θα ήταν εύκολοι στόχοι για εγκληματικά δίκτυα.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι ελπίζει ότι οι αρχές θα εγκαταλείψουν τη χρήση ξενοδοχείων για τη φιλοξενία παιδιών που είναι ασυνόδευτα και ζητούν άσυλο.

Οι ΜΚΟ έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τα παιδιά που εξαφανίζονται από τα καταφύγια και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το Υπουργείο Εσωτερικών να τα κρατήσει ασφαλή, αλλά η κυβέρνηση απέρριψε αυτές τις προσφορές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου