Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών ανταγωνίζονται για εξουσία στο Εκουαδόρ

Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών ανταγωνίζονται για εξουσία στο Εκουαδόρ

Για δύο δεκαετίες, αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις έχουν κάνει κερδοφόρες επιχειρήσεις με καρτέλ στη Λατινική Αμερική. Οι Αλβανοί έχουν δημιουργήσει επαφές με ομάδες διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες όπως η Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Μεξικό και το Περού.

Τον Ιούνιο του 2022, η περουβιανή αστυνομία κατέσχεσε 2,2 τόνους κοκαΐνης που επρόκειτο να σταλούν δια θαλάσσης στην Ολλανδία. Τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα σε κονσέρβες σπαραγγιών προς εξαγωγή που μεταφέρθηκαν με φορτηγό από το Trujillo στο Callao. Επτά Περουβιανοί συνελήφθησαν και διατάχθηκε η σύλληψη δύο Αλβανών: του Malo Franc και του Meta Gentjan, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μέσω του Huaquillas, στα σύνορα με το Εκουαδόρ, τον Νοέμβριο του 2021.

Διάφορες αναφορές στον Τύπο, που επικαλούνται πληροφορίες από το γραφείο ασφαλείας της μεξικανικής κυβέρνησης, αναφέρουν ότι ο "el mayo" Zambada ίδρυσε μια ένωση για σκοπούς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με μέλη της συμμορίας των αδελφών Hysa. Με τη βοήθειά του, δημιούργησαν εταιρείες-μαϊμού, καζίνο, εστιατόρια και μια εξαγωγική εταιρεία στις πολιτείες Baja California, Quintana Roo και Sonora.

Αλλά οι Αλβανοί εγκληματίες δεν έχουν μόνο ισχυρές σχέσεις με τον "el mayo" Zambada, αλλά και με το Jalisco Nueva Generación Cartel (CJNG), σύμφωνα με πηγές πληροφοριών, υποδηλώνοντας αύξηση των παράνομων επιχειρήσεων στη Λατινική Αμερική, ανέφερε το NTN24.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου