Ελλείψεις σε εισαγγελείς για το αλβανικό δικαστικό σύστημα

Ελλείψεις σε εισαγγελείς για το αλβανικό δικαστικό σύστημα

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Εισαγγελικού Συμβουλίου (HPC), Άλφρεντ Μπάλα, υπογράμμισε την Παρασκευή ότι η δίωξη δεν είναι στην καλύτερη της εποχή, καθώς επεσήμανε ότι περίπου 107 εισαγγελείς δεν αποτελούν πλέον μέρος του δικαστικού συστήματος.

Στην ετήσια ανάλυση του έργου αυτού του θεσμού, ο Μπάλλα μίλησε για τις κενές θέσεις εισαγγελέων στο σύστημα, ενώ έδειξε και πώς θα καλυφθούν τα επόμενα χρόνια.

«Σήμερα η εισαγγελία δεν είναι στα καλύτερά της, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 214 εισαγγελείς με πολλές κενές θέσεις, περίπου 107 εισαγγελείς που λείπουν από το σύστημα.

Το σύστημα ελέγχου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, υπάρχουν περίπου 88 εν ενεργεία εισαγγελείς, περίπου 50 έχουν τεθεί σε αναστολή, 3 και για πειθαρχική δίωξη. Αποπέμφθηκαν 75 εισαγγελείς, παραιτήθηκαν 21. Περίπου 60 εισαγγελείς πέρασαν τον έλεγχο. Το Συμβούλιο σκέφτηκε να καλύψει αυτές τις κενές θέσεις μέσω νέων διορισμών που προέρχονται από τη σχολή της Νομικής. Συνολικά είναι 75 εισαγγελείς που θα καλύψουν τις κενές θέσεις για την επόμενη τριετία.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου