Για κατασκοπεία και των τραυματισμό δύο στρατιωτών κατηγορούνται οι Ρώσοι που εισέβαλαν σε οπλοστάσιο στην Αλβανία

Για κατασκοπεία και των τραυματισμό δύο στρατιωτών κατηγορούνται οι Ρώσοι που εισέβαλαν σε οπλοστάσιο στην Αλβανία

Το Αλβανικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής ολοκλήρωσε την πραγματογνωμοσύνη για τους δύο στρατιώτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση δύο Ρώσων και ενός Ουκρανού στο εργοστάσιο όπλων. Για τον στρατιώτη Ardian Xhaka IML λέει ότι έχουν εντοπιστεί εγκαύματα του επιφανειακού στρώματος του δέρματος, πονοκέφαλος, θολή όραση, ερυθρότητα και ξηρότητα του λαιμού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τραύματα αυτά προκλήθηκαν από έκθεση σε αέρια, με προσωρινή απώλεια ικανότητας για εργασία για 9 μέρες.

Αλλά και ο συνάδελφός του Aldo Bici, που έπεσε θύματα της επίθεσης των τριών αλλοδαπών, έχει τραυματιστεί μσ αποτέλεσμα να μείνει εκτός για 9 μέρες.

Εκτός από τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής κατά του Ρώσου Μιχαήλ Ζόριν σε σχέση με την ύποπτη δραστηριότητα κατασκοπείας, ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες και για εκ προθέσεως τραυματισμό.

Από την άλλη, η εισαγγελία του Ελμπασάν αναγνώρισε επίσημα το αίτημα των δικαστικών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για έκδοση από την Αλβανία στη Ρωσία της Ρωσίδας Σβετλάνα Τιμοφέεβα.

Από τις πράξεις που διαβιβάστηκαν από τις εκεί αρχές, προκύπτει ότι η Timofeeva είναι καταζητούμενη στη Ρωσία για το ποινικό αδίκημα της παράνομης απόκτησης πληροφοριών που συνιστούν κρατικό μυστικό. Όμως η ίδια η αλλοδαπή υπήκοος αρνήθηκε να συναινέσει στην έκδοσή της στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου