Σύλληψη δικηγόρου από τις αμερικάνικες αρχές που καταζητείται στην Αλβανία

Σύλληψη δικηγόρου από τις αμερικάνικες αρχές που καταζητείται στην Αλβανία

Αξιωματικοί αστυνομικοί στις Η.Π.Α μαζί με την Αρχή Επιβολής και Απομάκρυνσης (ERO) της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στη Νέα Υόρκη συνέλαβαν τον Gazmir Xhurxhi,ο οποίος έκαψε τη βίζα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταζητείται για απάτη στην Αλβανία.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Τελωνειακή Προστασία των Συνόρων δέχτηκε τον Xhurxhi στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Νέα Υόρκη ως μη μετανάστη επισκέπτη με άδεια να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια προσωρινή περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τις 2 Απριλίου 2019. Ο Xhurxhi παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ημερομηνία αυτή χωρίς άδεια.

Το Δικαστήριο των Τιράνων καταδίκασε τον Xhurxhi για απάτη σε φυλάκιση 1 έτους και 4 μηνών στις 8 Μαΐου 2019. Στις 12 Ιουλίου 2022, η ERO New York τον προειδοποίησε για το χρονικό διάστημα που έμεινε μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Η ERO Νέας Υόρκης συνέλαβε τον Xhurxhi χωρίς επεισόδια έξω από την κατοικία του στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο. Ο Xhurxhi κρατείται επί του παρόντος υπό κράτηση στο ICE, χωρίς εγγύηση, εν αναμονή της διαδικασίας απομάκρυνσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου