Σύλληψη Γ.Γ. του Αλβανικού Υπ. Οικονομικών για ζημία 1,2 εκατ. €

Σύλληψη Γ.Γ. του Αλβανικού Υπ. Οικονομικών για ζημία 1,2 εκατ. €

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Arlind Gjokutaj, συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με τον Fatmir Hoxha, Διευθυντή Υπηρεσιών Υποστήριξης και Νομικών Υποθέσεων. Χειροπέδες περάστηκαν και στο δικαστικό επιμελητή, Alban Ruli. Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Τιράνων αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι κατηγορούνται για «Κατάχρηση καθήκοντος», ενώ η ζημία που προκλήθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Η εισαγγελία τόνισε σε δελτίο τύπου ότι τα άτομα αυτά διέπραξαν νομικές παραβάσεις αφού δέχθηκαν αμοιβή 82 εκατομμυρίων λεκ με αντάλλαγμα την αναγνώρισή του Ιλίρ Θάνα ως ιδιοκτήτη ακινήτου, χωρίς να είναι τέτοιος κατά τη διάρκεια συμβατικής σχέσης με τη Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Τον Ιούλιο του 2000, το Εφετείο των Τιράνων αποφάσισε την ακυρότητα μιας σύμβασης πώλησης αποθήκης από το 1992 μεταξύ της Διεύθυνσης Κυβερνητικής Υπηρεσίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων και του αγοραστή Ilir Thana. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η αποθήκη επέστρεψε στη Διεύθυνση Κρατικών Υπηρεσιών και επέστρεψαν στον αγοραστή την αξία των εγκαταστάσεων της αποθήκης και της γης, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.

Όμως ο πολίτης Ilir Thana στράφηκε ξανά μετά από λίγα χρόνια στο γραφείο, το οποίο το 2022 εκτίμησε την αποθήκη και το οικόπεδο στην αξία του 1 εκατομμυρίου και 300 χιλιάδων δολαρίων, αντιμετωπίζοντάς τον ως πρώην ιδιοκτήτη, «όταν δεν κατείχε ποτέ αυτήν την ιδιότητα», αναφέρει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με την εισαγγελία, «η αξία που προσδιορίστηκε να δοθεί στον εν λόγω πολίτη έχει κατανεμηθεί κατά παράβαση του νόμου και παραβιάζει τον κρατικό προϋπολογισμό σε περίπου 1 εκατ. και 200 χιλιάδες ευρώ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου