Συνάντηση Κούρτι με σύμβουλο του State Department

Συνάντηση Κούρτι με σύμβουλο του State Department

Ο Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε με τον Ανώτερο Σύμβουλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντέρεκ Σολέτ, ο οποίος διαμένει σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

«Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Kurti ενημέρωσε τον κ. Chollet για το έργο και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης τη χρονιά που μόλις αφήσαμε πίσω. Μοιράστηκε μαζί του τους τελευταίους οικονομικούς και δημοκρατικούς δείκτες στη χώρα και υπογράμμισε τους κοινούς στόχους για ανάπτυξη και εκδημοκρατισμό. Ο Πρωθυπουργός Kurti ευχαρίστησε τον Ύπατο Σύμβουλο Chollet για την επίσκεψη, τη συνεχή επικοινωνία και τη δέσμευσή του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κούρτι, τονίζοντας τους στόχους της χώρας για μια ακόμη ισχυρότερη εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την ένταξη στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι συζητήθηκαν επίσης η διαδικασία διαλόγου, το ευρωπαϊκό σχέδιο και οι σχέσεις Κοσόβου με Σερβία. Τονίστηκε η ανάγκη για ενεργό και εποικοδομητική δέσμευση στο διάλογο και για εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας με επίκεντρο την αμοιβαία αναγνώριση.

«Στη συνάντηση ο κ. Ο Σολέ συνοδευόταν από τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Βοηθό Υπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Άμυνας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και το ΝΑΤΟ, Σπένσερ Μπόγιερ, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κοσσυφοπέδιο, Τζέφρι Χοβενιέ, Αρχηγό Staff to Counselor Chollet, Laura Updegrove, Special Assistant to Counselor, Dr. Florence Akinyemi και η Πολιτική και Οικονομική Σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Κοσσυφοπέδιο, Ralan Hill.

Τον Πρωθυπουργό Κούρτι συνόδευαν ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπέσνικ Μπισλίμι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς Donika Gërvalla, η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος VETËVENDOSJE!, Mimoza Kusari Lila, ο πρωθυπουργός. Επιτελάρχης του Υπουργού, Λουάν Νταλίπι, Πολιτικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Jeton Zulfaj και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Përparim Kryeziu», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου