Ο τραυματισμός 2 Σέρβων από Αλβανό εντείνει ξανά την κατάσταση στο Κόσοβο

Ο τραυματισμός 2 Σέρβων από Αλβανό εντείνει ξανά την κατάσταση στο Κόσοβο

Ο τραυματισμός δύο νεαρών Σέρβων στο χωριό Drajkovc προκαλεί εντάσεις ξανά στο Κόσοβο. Οι Σέρβοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο από την Πρεβάλα προς τη Στρέπτσα.

Ο τραυματισμός που εκνεύρισε τους Σέρβους συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Ένας Αλβανός που ταυτοποιήθηκε ως A. Kurtaj πυροβόλησε από αυτοκίνητο εν κινήσει εναντίον δύο ατόμων που διέσχιζαν τον δρόμο και κρατούσαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο ξαδέρφια, ο Στέφαν Στογιάνοβιτς, 11 ετών, και ο Μίλος Στογιάνοβιτς, 21 ετών. Τραυματίστηκαν ελαφρά και βρίσκονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε τον ύποπτο για το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο αυτό ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου. Ο Πρωθυπουργός Κούρτι και ο Πρόεδρος Osmani καταδίκασαν το γεγονός. Είπαν ότι ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί με τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Ενώ βρισκόταν στο Βελιγράδι, απαγγέλθηκαν αμέσως κατηγορίες κατά της κυβέρνησης της Πρίστινα. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabič είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί έμπνευση για τις πολιτικές της κυβέρνησης του Albin Kurti. Αντέδρασαν και ΕΕ και ΗΠΑ, ζητώντας ηρεμία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου