Συνάντηση επικεφαλής «ΑΣΑ» με εκπροσώπους Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Συνάντηση επικεφαλής «ΑΣΑ» με εκπροσώπους Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Με την Γενική Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κα. Αθηνά Σωτηριάδου και το μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας και Κορυδαλλού, κ. Θεόδωρο Μακρίδη συναντήθηκε, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στα γραφεία της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέας Κούρτης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής και υπεύθυνη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κα. Αμαλία Ρόντου καθώς και οι δημοσιογράφοι κα. Άννα Τσίμου και κα. Ελένη Καραθάνου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την συνάντηση, τους συνεχάρη για την πολύπλευρη δράση και τον δυναμικό αγώνα τους για τη διάσωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου καθώς και για την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα των συντάξεων που αφορούν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου καθώς και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δρομολογεί να πραγματοποιήσει η παράταξη το επόμενο χρονικό διάστημα για την ανάδειξη, διάσωση, διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στις εκδηλώσεις.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, άκουσαν με ενδιαφέρον τα θέματα που τέθηκαν και ευχαρίστησαν τον Επικεφαλής της παράταξης για την πρόσκληση. Αναφέρθηκαν στους κεντρικούς στόχους της Ομοσπονδίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την ενεργή υποστήριξη του απόδημου ποντιακού ελληνισμού σε όλον τον κόσμο καθώς και την υποστήριξη στα αιτήματα των προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση σε θέματα στεγαστικής αποκατάστασης και ελληνικής ιθαγένειας. Επιπλέον, ενημέρωσαν τον επικεφαλής για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες του Πόντου, όπως η αποκατάσταση του προνομιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους Παλιννοστούντες Πόντιους και τη ρύθμιση των στεγαστικών δάνειων των Παλιννοστούντων.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κούρτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων και των οραμάτων τους και υποστήριξε πως η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους καθώς και σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την πολιτιστική κληρονομιά του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι συζητήσεις έγιναν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η κοινή πρόθεση για ενισχυμένη συνεργασία στο μέλλον.

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου