Σύγκρουση Γερμανού διπλωμάτη με την πρωθυπουργό της Σερβίας

Σύγκρουση Γερμανού διπλωμάτη με την πρωθυπουργό της Σερβίας

Ο Γερμανός διπλωμάτης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ έχει εμπλακεί σε διαμάχη με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς. Αιτία είναι τα οδοφράγματα και οι εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ίσινγκερ έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι ανησυχεί πολύ για τις συνεχιζόμενες εντάσεις στο βορρά και ότι η ΕΕ πρέπει επειγόντως να αναλάβει αποφασιστικό ρόλο.

«Βαθιά ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εντάσεις. Απαιτείται επείγουσα δράση και αποφασιστικός ρόλος της ΕΕ. Έχει ενημερωθεί η Σερβία ότι η υποκίνηση βίας στη γειτονική χώρα, το Κοσσυφοπέδιο, θα καθιστούσε αδύνατη τη συνέχιση της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ». - έγραψε ο γνωστός Γερμανός διπλωμάτης.

Η Brnabič απάντησε «διευκρινίζοντας» σύμφωνα με την ίδια τους λόγους για τους οποίους οι Σέρβοι διαμαρτύρονται».

«Αγαπητέ Ίσινγκερ, ξέρεις γιατί διαμαρτύρονται οι Σέρβοι; Τα αιτήματά τους: 1) Εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών (υπογράφηκε το 2013!). 2) Το κράτος δικαίου (να μην συλλαμβάνονται κατά βούληση και να κρατούνται όμηροι χωρίς καν να έχουν επαφή με τις οικογένειές τους). Είναι αυτά αντίθετα με τις αξίες της ΕΕ;».

Ο Γερμανός διπλωμάτης αντέδρασε μετά από αυτή τη δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης του Βελιγραδίου.

«Άνα Μπρνάμπιτς, φυσικά υπάρχουν θεμιτές απαιτήσεις, και από τις δύο πλευρές μάλιστα. Αυτό που είναι λάθος είναι να αντιμετωπίζονται τέτοιες ανησυχίες υποκινώντας τη βία και τη δημόσια αναταραχή. Η Σερβία ξέρει ακριβώς πώς να ενεργεί ως υπεύθυνη δύναμη! Χριστούγεννα σημαίνει ειρήνη!» - έγραψε ο Ischinger κάνοντας tag τον Josep Borrell και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου