EULEX: Παρακολουθούμε την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο με αυξημένες δυνάμεις στο τερέν

EULEX: Παρακολουθούμε την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο με αυξημένες δυνάμεις στο τερέν

Η αποστολή κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, EULEX, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ανακοίνωσαν την αυξημένη παρουσία τους στο έδαφος. Η EULEX τόνισε ότι πραγματοποιεί περιπολίες επιτήρησης. Αυτό περιλαμβάνει πεζές περιπολίες στη βόρεια Mitrovica και στο Zveçan.

«Δεδομένης της ασταθούς κατάστασης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και της ανάπτυξης πρόσθετων οδοφραγμάτων, η EULEX προσαρμόζει τακτικά την παρουσία της για να ελέγχει την κατάσταση στο έδαφος, καθώς και σε συνεργασία με την Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και την KFOR», όπως ανακοινώθηκε.

Τα οδοφράγματα που τοποθετήθηκαν στα βόρεια της χώρας στέκονται εδώ και 13 ημέρες, δυσκολεύοντας τη ζωή των πολιτών σε αυτό το τμήμα, ενώ οι δρόμοι προς τα σύνορα Jarinja και Bërnjak είναι αποκλεισμένοι.

Μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζουν τις περιπολίες τους σε περιοχές με μικτό πληθυσμό στα βόρεια της Μιτρόβιτσα.

Το λεγόμενο στρατηγείο κρίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, που έχει σχηματιστεί από ντόπιους Σέρβους, κάλεσε τους πολίτες στη «μεγαλύτερη διαμαρτυρία όλων των εποχών» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ρουντάρε του δήμου Ζβετσάν. Εκπρόσωποι αυτής της έδρας ανακοίνωσαν ότι η οργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας έχει να κάνει με τις πρόσφατες δηλώσεις για τα οδοφράγματα του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, που θεωρούν απειλή, καθώς και του Γερμανού πρέσβη στο Κοσσυφοπέδιο, Joern Rohde. Σύμφωνα με αυτούς, ο Κούρτι ζήτησε τη δολοφονία των Σέρβων στα οδοφράγματα και την εξαφάνισή τους. Ο Γερμανός πρέσβης με δηλώσεις του, λένε, στηρίζει ευθέως και ανοιχτά τον πρωθυπουργό Κούρτι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου