Βαθύτατα ευγνώμων ο Ράμα για τον φίλο του Ερντογάν

Βαθύτατα ευγνώμων ο Ράμα για τον φίλο του Ερντογάν

Σε υπογραφή συμφωνίας με την τουρκική εταιρεία Baykar Technologies που παράγει τα drones Bayraktar προχώρησε η κυβέρνηση της Αλβανίας με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην τελετή να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν» είπε ο Έντι Ράμα στον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τη σχέση μας με την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα υπουργεία Άμυνας» πρόσθεσε ο Ράμα ο οποίος σημείωσε ότι ο ρόλος του Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των drones «ήταν καθοριστική».

Συνεχίζοντας τα θερμά λόγια για την Άγκυρα ο Ράμα πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία γίνονται όλο και καλύτερες και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα».

Όπως είπε, η Αλβανία όχι μόνο αγοράσε την καλύτερη τεχνολογία αλλά στη συμφωνία προβλέπεται και η εκπαίδευση τριάντα ατόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο η βάση των drones θα είναι στην Κούκοβα που περιλαμβάνεται στο ΝΑΤΟ διευκρινίζοντας ότι τα drones «θα είναι έτοιμα για κάθε έργο (σ.σ. εννοώντας ακόμα και πόλεμο). Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό αλλά ζούμε σε ανασφαλή εποχή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε εθνική απειλή». Ο Ράμα πρόσθεσε, επίσης, ότι τα τουρκικά drones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για λόγους πολιτικής προστασίας.

«Υπογράψαμε μια συμφωνία εξαγωγής με την Αλβανία, μια χώρα με την οποία έχουμε διανύσει κοινή πορείς για αιώνες και μας συνδέουν ιστορικοί, πολιτιστικοί και ανθρωπιστικοί δεσμοί» έγραψε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Technologies προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των χωρών με τις οποίες έχουμε υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες για τα BayraktarTB2 έφτασε τις 27. Συγχαρητήρια»

Αναδημοσίευση από Πρώτο Θέμα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου