Ελλάδα, ΗΠΑ και Ισραήλ ολοκλήρωσαν την άσκηση «Niriis-22»

Ελλάδα, ΗΠΑ και Ισραήλ ολοκλήρωσαν την άσκηση «Niriis-22»

Η πολυεθνική άσκηση «Niriis-22» διεξήχθη από 5 έως 13 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχε, επίσης, η Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Two) όπως και η Μόνιμη Συμμαχική Αντιναρκική Δύναμη 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two) με ναυτικές μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελλάδος, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η άσκηση ήταν πολυεθνική διακλαδική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise), ενώ σε αυτήν συμμετείχαν παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, τα ΗΑΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Σαουδική Αραβία και την Σλοβενία.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν με 4 φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, 3 υποβρύχια, 4 ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βημάτων, 2 πλοία γενικής υποστήριξης, 3 ναρκοθηρευτικά, ένα αρματαγωγό, σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, δυνάμεις πεζοναυτών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, μαχητικά αεροσκάφη F-4 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, διεξήχθη η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «NIRIIS 22» που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου

Σχετικά άρθρα