Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ - Επανεκλέγονται τέσσερις ομογενείς βουλευτές

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ - Επανεκλέγονται τέσσερις ομογενείς βουλευτές

Αρκετοί αναλυτές μιλούσαν για προέλαση των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν αρκετές έδρες από τους Δημοκρατικούς παρόλα αυτά όμως τα σενάρια περί σαρωτικής νίκης του κόμματος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τράμπ δεν διαφαίνεται να επιβεβαιώνονται και ο Μπάιντεν θα γλυτώσει την ηχηρή ήττα.

Στο μεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τουλάχιστον οι τέσσερις εκ των πέντε ανανεώνουν την θητεία τους στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, πρόκειται για τους Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και Κρις Πάππας βγήκαν αλώβητοι από τις εκλογικές μάχες, ανανεώνοντας την θητεία τους, η οποία περιλαμβάνει και την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων στο Κογκρέσο.

Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson), όμως η καταμέτρηση είχε ακόμη δρόμο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ρεπουμπλικανός Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, ήταν πίσω στην πορεία της καταμέτρησης, αν και κανένα ΜΜΕ δεν είχε ακόμη ανακηρύξει νικητή στην δική του αναμέτρηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου