Την Αλβανία θα επισκεφθεί η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Την Αλβανία θα επισκεφθεί η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η πρέσβης Linda Thomas-Greenfield, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, θα ταξιδέψει στην Αλβανία και την Πολωνία από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου για να τονίσει την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτούς τους δύο ένθερμους συμμάχους που συνεργάζονται μαζί για να ανταποκριθούν στην κρίση που προκαλείται από τα βάναυσα μέτρα της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Στις συναντήσεις της με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Πρέσβης Thomas-Greenfield θα ευχαριστήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την τήρηση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Θα συζητήσει επίσης πώς μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία και για άλλες κοινές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ενεργειακής και επισιτιστικής ασφάλειας, της ενίσχυσης της διατλαντικής συμμαχίας και της ευθύνης της Ρωσίας για φρικαλεότητες.

Καθώς η επίσκεψή της πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 100ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας, η Πρέσβης Thomas-Greenfield θα συζητήσει επίσης τρόπους ενίσχυσης της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Αλβανίας σε συναντήσεις με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους.

Στην Πολωνία, η Thomas-Greenfield θα συναντηθεί με αξιωματούχους και ανθρωπιστικούς εταίρους και θα παρακολουθήσει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ που υποστηρίζουν περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου