Συμφωνία Μπερίσα - Μέτα για κοινή παράταξη στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Συμφωνία Μπερίσα - Μέτα για κοινή παράταξη στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Ελευθερίας υπέγραψαν τη συμφωνία συνεργασίας για τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023.

Οι αντίστοιχοι επικεφαλής των δύο πολιτικών δυνάμεων, ο Σαλί Μπερίσα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και ο Ιλίρ Μέτα του Κόμματος Ελευθερίας (PL), υπέγραψαν τις συμφωνίες συνεργασίας, όπου οι δύο πολιτικές δυνάμεις θα βρουν κοινούς υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Τα Τίρανα με 800.000 κατοίκους, περισσότερους και από ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, θα έχουν το ισχυρό κοινοβούλιο τους. Η συμφωνία είναι ιστορική. Γιατί αυτή η συμφωνία ενώνει τις πολιτικές μας δυνάμεις για να τελειώσει αυτό το καθεστώς.

Έχω εγγυηθεί με τον κ. Μέτα ότι ο ΠτΔ θα στηρίξει σθεναρά την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος. Σήμερα, το δημοψήφισμα και η άμεση δημοκρατία είναι και παραμένει ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για τη θεραπεία της δημοκρατίας. Να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Αλβανία, που είναι στα επίπεδα του Κιρκιστάν. Είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους του καθεστώτος του Ράμα», είπε ο Μπερίσα.

Στην ίδια γραμμή με τον Μπερίσα ήταν και ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ιστορική.

«Θα ονόμαζα ιστορική αυτή τη συμφωνία. Δημοψήφισμα, τοπικές εκλογές και διαφάνεια θα επιτρέψουν να έχουμε μια για πάντα έναν κυρίαρχο που θα έχει όλα τα μέσα να κρατήσει υπό έλεγχο όλους αυτούς που τους εκχωρούν την εξουσία και μετά την καταχρώνται», είπε ο Μέτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου