Daily Mail: Οι αιματηρές εκστρατείες των αλβανικών συμμοριών στα κοινωνικά δίκτυα

Daily Mail: Οι αιματηρές εκστρατείες των αλβανικών συμμοριών στα κοινωνικά δίκτυα

«Πώς Αλβανοί γκάνγκστερ που αγωνίζονται για τον έλεγχο της αγοράς κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιεύουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαγωγές και ξυλοδαρμούς ως προειδοποίηση προς τις αντίπαλες συμμορίες». Κάπως έτσι ξεκινά ένα μακροσκελές άρθρο η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο δημοσιογράφος Τομ Κέλι έχει κάνει έρευνα στα κοινωνικά δίκτυα ειδικά για τις συμμορίες των Αλβανών.

Αδίστακτοι Αλβανοί γκάνγκστερ χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλουν τη βίαιη δραστηριότητά τους. Αυτό γίνεται για να ενισχύσει έναν «κρυφό πόλεμο των προαστίων» για τον έλεγχο των κερδοφόρων επιχειρήσεων κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρομακτικά πλάνα στο TikTok που αποκαλύφθηκαν από την Daily Mail δείχνουν αφεντικά συμμοριών να πραγματοποιούν απαγωγές, φυλακίσεις και βάναυσους ξυλοδαρμούς. Ο στόχος είναι να σφραγίσουν την εξουσία τους στον κόσμο των ναρκωτικών που κρύβονται σε όλη τη χώρα.

Τα βίντεο, μερικά με πάνω από 10.000 προβολές, δείχνουν μελανιασμένους ανθρώπους να φωνάζουν από τον πόνο ή να εκλιπαρούν για βοήθεια. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για το τι συμβαίνει. Οι εγκληματολόγοι είπαν ότι οι συμμορίες διεξάγουν αιματηρές εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσεκτικά ενορχηστρωμένα διαφημίζουν τη δύναμη σε ανταγωνιστικά εγκληματικά δίκτυα και προσπαθούν να προσελκύσουν νέες προσλήψεις.

Μια μυστική έρευνα της Daily Mail αποκάλυψε πώς λαθρέμποροι ανθρώπων πρόσφεραν στους παράνομους μετανάστες την ευκαιρία να εργαστούν σε φυτείες κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εξοφλήσουν το χρέος τους κατά την άφιξή τους.

Οι Αλβανοί αποτελούν περίπου το 60% των μεταναστών που εισήλθαν μέσω της Μάγχης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν πάνω από 7.000 άτομα που πιστεύεται ότι εισήλθαν μόνο φέτος. Πολλοί από αυτούς είναι ύποπτοι ότι έχουν βυθιστεί στον κόσμο του εγκλήματος. Η Αλβανία είχε τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας πέρυσι. Υπήρχαν 1.528 κρατούμενοι.

Ένα βίντεο του TikTok με τη λεζάντα "Το κακό έρχεται από εμάς" με πάνω από 11.000 προβολές δείχνει έναν Αλβανό να ανακρίνει έναν κρατούμενο με μαύρα, πρησμένα μάτια. Τον αναγκάζει να ομολογήσει πώς μπήκε στο εργοστάσιό τους κάνναβης και να κατονομάσει τον άνθρωπο που τον έστειλε.

Ένα άλλο άτομο στο ίδιο βίντεο βιντεοσκοπείται να απειλεί ότι θα χτυπήσει έναν άνδρα αν αρνηθεί να μιλήσει. Αναγκάζεται να ανοίξει το στόμα του για να δείξει πώς έχουν ήδη σπάσει τα δόντια του. Λέει ότι στόχευαν ένα σπίτι με κάνναβη σε έναν δρόμο στο Slough, στο Berkshire.

Ένα άλλο βίντεο που διαγράφηκε πρόσφατα έδειχνε έναν αιμόφυρτο άνδρα να κλαίει καθώς τον ξυλοκοπούσαν βάναυσα. Ένας από τους δράστες ακούγεται να φωνάζει στα αλβανικά: «Βασανίστε τον μέχρι να αποκαλύψει το όνομα της συμμορίας του». Υπάρχει επίσης ένα κάλεσμα: «Σκότωσέ τον». Μην τον αφήσεις να φύγει». Το βίντεο είχε σχεδόν 10.000 προβολές πριν αφαιρεθεί. Είχε την επιγραφή: «Ο κλέφτης του σπιτιού της κάνναβης στην Αγγλία πιάνεται από τους Αλβανούς».

Ένα τρίτο βίντεο δείχνει 5 Αλβανούς οπλισμένους με μαχαίρια και τσεκούρια να χορεύουν και να τραγουδούν. Το βίντεο τιτλοφορείται «Έτοιμοι να μπουν σε σπίτια κάνναβης». Ένας από αυτούς κουνάει ένα τσεκούρι στην κάμερα και χαιρετά στα αγγλικά: «Θυμήσου αυτό. Κάθε φορά που θα βλέπει το παιδί του θα μετανιώσει για αυτό που έκανε».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια κουκουλωμένη συμμορία οπλισμένη με μαχαίρια και σφυριά να χτυπά την εξώπορτα ενός σπιτιού κάνναβης που βρίσκεται στο Λονδίνο. Ένα ξεχωριστό βίντεο δείχνει δύο άνδρες να μπαίνουν σε ένα σπίτι με κάνναβη. Ένας με μαύρη κουκούλα και κρατώντας ένα σφυρί με μαχαίρι σε μια κλειστή πόρτα. Ένας Αλβανός από μέσα καλεί μανιωδώς βοήθεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου