Τους χαμηλότερους μισθούς στην περιοχή λαμβάνουν οι Αλβανοί ακαδημαϊκοί

Τους χαμηλότερους μισθούς στην περιοχή λαμβάνουν οι Αλβανοί ακαδημαϊκοί

Ο μέσος μισθός στα πανεπιστήμια της Αλβανίας είναι 980 ευρώ. Αυτό το μισθολογικό επίπεδο παραμένει αμετάβλητο από το 2004, αφήνοντάς την στην τελευταία θέση στην περιοχή όσον αφορά τον μισθό των εκπαιδευτικών.

Οι μισθοί των καθηγητών σε σχολές κυμαίνονται από 90.000 ALL έως 140.000 ALL σε διευθυντικό επίπεδο. Άρα, ο μέσος μηνιαίος μισθός των καθηγητών στα πανεπιστήμια είναι 115 χιλ. λεκ, ή 980 ευρώ.

Σε σχέση με χώρες της περιοχής, ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι. Ακολουθούν με αυξανόμενη σειρά η Βοσνία, τα Σκόπια και η Σερβία.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυμαίνονται από 5.000 έως 9.000 ευρώ τον μήνα, ενώ στην Αυστραλία και την Ελβετία κατέχουν το ρεκόρ με μισθούς που φτάνουν έως και τις 16.000 ευρώ τον μήνα.

Η τελευταία αναπροσαρμογή των αποδοχών των καθηγητών στην Αλβανία έγινε το 2004 και 13 χρόνια αργότερα έγινε μια ελαφρά τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Τα συνδικάτα απαιτούν, μέσω διαμαρτυριών και πιέσεων για μποϊκοτάζ, να αυξηθούν οι μισθοί κατά 30% αυτή τη στιγμή και 50% τα επόμενα 2 χρόνια. Ωστόσο, η κυβέρνηση, στην πρώτη απάντηση που έδωσε, βγήκε με την απόφαση να αυξηθεί μόνο κατά 7%.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου