Τέσσερις Αλβανοί συλληφθέντες για καλλιέργεια χασισοφυτείας στην Ισπανία

Τέσσερις Αλβανοί συλληφθέντες για καλλιέργεια χασισοφυτείας στην Ισπανία

Η Πολιτική Φρουρά της Βαλένθια συνέλαβε πέντε μέλη εγκληματικής ομάδας για καλλιέργεια και πώληση μαριχουάνας στη διεθνή αγορά. Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο όταν οι πράκτορες έλαβαν πληροφορίες για πιθανή εγκατάσταση φυτείας μαριχουάνας σε σπίτι στην πόλη Paiporta.

Το περιβάλλον αυτό φρουρούσαν πάντα δύο άτομα αλβανικής καταγωγής και άλλα δύο άτομα της ίδιας υπηκοότητας, που ήταν επιφορτισμένα με τη μεταφορά των απαραίτητων για την καλλιέργεια στοιχείων, όπως χημικά λιπάσματα ή κοπριά.

Ο επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας είναι ένας άνδρας ιταλικής υπηκοότητας που ζει στην Ιταλία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση στέγης για τα άτομα που μετακόμισαν στην Ισπανία από ανατολικές χώρες.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε ένας 43χρονος ισπανικής υπηκοότητας, ο οποίος συμμετείχε στην εγκατάσταση μετασχηματιστών, λαμπτήρων, ανεμιστήρων, κλιματιστικών και στην παράνομη παροχή ρεύματος. Για να γίνει αυτό, δημιουργήθηκε μια σήραγγα που έβγαινε από την αποθήκη και περνούσε κάτω από την άσφαλτο, επιτρέποντας έτσι να μην εντοπιστεί, αφού δεν υπήρχαν εμφανείς εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Μετά από δικαστική εξουσιοδότηση, ερευνήθηκε η προαναφερθείσα αποθήκη και βρέθηκαν 248 μετασχηματιστές υψηλής ισχύος, 72 λάμπες, 7 μηχανήματα κλιματισμού, 44 ανεμιστήρες, 1 όχημα, 1400 ευρώ μετρητά και 721 φυτά μαριχουάνας βάρους άνω των 18 κιλών, όπως γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ. .

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της οργάνωσης, γίνονται ενέργειες για τον εντοπισμό του σε ιταλικό έδαφος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου