Το 61% των μεταναστών στην Ελλάδα είναι Αλβανοί

Το 61% των μεταναστών στην Ελλάδα είναι Αλβανοί

Το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε μέσω έκθεσης για τους νόμιμους αλλοδαπούς στην Ελλάδα ότι οι Αλβανοί πολίτες αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση που αναφέρεται σε στοιχεία του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, 291.868 Αλβανοί μετανάστες έχουν έγκυρη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και αποτελούν το 61,4% των νόμιμων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των Αλβανών μεταναστών με έγκυρες άδειες διαμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος.

Τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, 422.954 μετανάστες από την Αλβανία είχαν έγκυρη άδεια παραμονής και αποτελούσαν το 63,07% των αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Η μείωση του αριθμού των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο σχετίζεται όχι μόνο με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών διαμονής, αλλά και με μια δυναμική μετακίνηση Αλβανών που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου