Η Ελλάδα ένας πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο και τα Δ. Βαλκάνια, ανέφερε ο Πάιατ

Η Ελλάδα ένας πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο και τα Δ. Βαλκάνια, ανέφερε ο Πάιατ

«Κρίσιμο εταίρο» των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Ελλάδα με μήνυμα του στο twitter o Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας. Ο Τζ. Πάιατ επισημαίνει ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «στρατηγικούς στόχους» και προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι «πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».

«Η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος εταίρος με τον οποίο οι ΗΠΑ μοιράζονται βασικούς στρατηγικούς στόχους. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια και ζωτικό εταίρο στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ.

Σε δεύτερο tweet ο πρέσβης των ΗΠΑ σημειώνει ότι η Αμερική στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Χαίρομαι που συμμετέχω στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και το φίλο μου, Νίκο Δένδια, προκειμένου να εξετάσουμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει αυτήν τη χρονιά σε όλους τους τομείς που αφορούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Πάιατ σε ανάρτησή του στο twitter.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη Βόρεια Ελλάδα και στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου