Για σχέδιο δολοφονίας του το 2021 μίλησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου

Για σχέδιο δολοφονίας του το 2021 μίλησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου

Το γραφείο πληροφοριών του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, επιβεβαίωσε τη σημερινή αναφορά ότι η δολοφονία του Κούρτι σχεδιάστηκε το 2021. Το γραφείο του πρωθυπουργού Κούρτι επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Express ότι ο Πρωθυπουργός Κούρτι ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου για την σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

«Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, ενημερώθηκε για αυτή την υπόθεση από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου. Οι θεσμοί ασφαλείας έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν αυτή την ενέργεια», η Express.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η υπόθεση δεν έχει δημοσιοποιηθεί για να μην σκορπιστεί πανικός».

Το 2021, η Αντιτρομοκρατική Μονάδα στο Κοσσυφοπέδιο ανακάλυψε ένα σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Albin Kurti και δύο άλλων ατόμων από έναν Αλβανό. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή τη Δευτέρα από χάκερ, το οποίο φέρεται να έχει ληφθεί από το email του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας το 2021, Gledis Nano.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Αντιτρομοκρατική Μονάδα στο Κοσσυφοπέδιο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, του Ismet Haxha, πρώην μέλους της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου και συγγενή των Kadri Veseli και Xhavit Halit. , μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου και πρώην βουλευτής.

Ο ύποπτος είναι ο Πρεκ Κόντρα, Αλβανός υπήκοος. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι έχει καλές ικανότητες στη χρήση ελεύθερων σκοπευτών. Είναι ύποπτος για συμμετοχή σε πολλές δολοφονίες στο Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο. Εν τω μεταξύ, ο Kodra φέρεται να ζει στη Σκόδρα, ενώ δραστηριοποιείται σε Tropoja, Ferizaj και Deçan στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με την Αλβανική Αστυνομία, το άτομο αυτό έχει ποινικό μητρώο και έχει ερευνηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων. Κηρύχθηκε καταζητούμενος το 2016, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και 90 σφαίρες. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ανεστάλη το ένταλμα έρευνας, ενώ θεωρείται άτομο υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, πρώτος στόχος θα ήταν ο Ισμέτ Χάτζα. Ο δεύτερος στόχος ήταν ο Xhavit Haliti, ο οποίος θα σκοτωνόταν ένα μήνα μετά τον Haxha για να εμφανιστεί ως εκδίκηση. Τότε θα σκοτωθεί και ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός αυτών των επιθέσεων είναι η αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Επίσης, το έγγραφο αναφέρει ότι οι τρεις δολοφονίες θα γίνονταν μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου