Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα μετακομίζει λόγω της οδού «Ελεύθερης Ουκρανίας»

Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα  μετακομίζει λόγω της οδού «Ελεύθερης Ουκρανίας»

Η ρωσική πρεσβεία των Τιράνων μετακόμισε από την παλιά της θέση, μόλις δύο μήνες αφότου ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται άλλαξε το όνομά του σε οδός Ελεύθερης Ουκρανίας.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα Τίρανα ήταν από τις πρώτες πόλεις που άλλαξαν το όνομα του δρόμου όπου βρίσκονταν οι αντίστοιχες ρωσικές πρεσβείες τους σε ονόματα για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Αυτό θα σήμαινε ότι η επίσημη διεύθυνση της πρεσβείας, που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις επίσημες επικοινωνίες, θα απαιτούσε την αναφορά σε μια δήλωση υποστήριξης του αντιπάλου της Ρωσίας.

Ο δρόμος έγινε γρήγορα ορόσημο μεταξύ των τουριστών που πόζαραν για φωτογραφίες μπροστά από την πινακίδα με τη ρωσική σημαία να κυματίζει πίσω της. Σύντομα εμφανίστηκαν και σημαίες της Ουκρανίας και πεζοδρόμια σε μπλε και κίτρινο χρώμα.

Τον Απρίλιο, η πρεσβεία ανέστειλε όλες τις εργασίες για «τεχνικούς λόγους». Ενώ από αυτήν την εβδομάδα, έχει ανακοινωθεί νέα διεύθυνση, και όλες οι σημαίες και οι πινακίδες έχουν αφαιρεθεί από το κτίριο. Η νέα της τοποθεσία απέχει πολύ από την οδό Ελεύθερης Ουκρανίας στην οδό Dervishi Shaba, ωστόσο η Google εξακολουθεί να μην έχει αναβαθμίσει τη νέα της διεύθυνση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου