81χρονη τιμωρείται για παράνομη κατασκευή ενώ οι «ευνοημένοι» οικοδόμοι συνεχίζουν ακάθεκτοι

81χρονη τιμωρείται για παράνομη κατασκευή ενώ οι «ευνοημένοι» οικοδόμοι συνεχίζουν ακάθεκτοι

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει λάβει ειδική απόφαση για την κατάσχεση των ορόφων των κτιρίων χωρίς άδεια, όπου οι οικοδόμοι όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά τους προσφέρεται το δικαίωμα της προτίμησης, οι απλοί πολίτες αντιμετωπίζουν ευθέως την ισχύ του νόμου.

Τέτοια είναι η περίπτωση μιας 81χρονης, κάτοικος του χωριού Νάρτας στην Αυλώνα.

Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για την παράνομη κατασκευή αντικειμένου μέσα στην αυλή του διαμερίσματος όπου υπήρχε κτηνοτροφείο.

Το αντικείμενο χωρίζει μόνο ένας τοίχος από το διαμέρισμα της γειτονικής οικογένειας με την οποία έχουν εξ αίματος συγγένεια, η οποία και την κατήγγειλε στην αστυνομία.

Η 81χρονη γυναίκα, ενώ ζει μόνη της, λέει ότι βιώνει δράμα από τον φόβο της αστυνομίας και της γειτόνισσας με την οποία συγκρούεται για το περιουσιακό.

Η γειτόνισσα, από την άλλη πλευρά του φράχτη, ζητά την κατεδάφιση του κτιρίου που, σύμφωνα με την ίδια, βλάπτει την ταράτσα του σπιτιού.

Αν η 81χρονη κριθεί ένοχη από το Δικαστήριο της Αυλώνας για κατασκευή χωρίς άδεια, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή φυλάκιση ενός έτους.

«Με πήρε η αστυνομία με το ζόρι, μου το έκανε αυτός η γειτόνισσα, με πήραν με το ζόρι, στα χέρια... δεν γίνεται έτσι.

Για να πονέσω, δεν πληγώθηκα, αλλά φοβόμουν μόνο το κακό. Κοίτα, είμαι άρρωστη. Δεν έχω καν που να πάω, φοβάμαι το βράδυ μην έρθει αυτή (η γειτόνισσα)» λέει η ηλικιωμένη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου