Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα TIMS της Αλβανίας

11/09/22, 10:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

​Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα TIMS στην Αλβανία. Σε σύντομη δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αλβανίας να επαναφέρει την κατάσταση στο φυσιολογικό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κυβερνοεπίθεση της 9ης Σεπτεμβρίου εναντίον της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Αλβανίας. Αυτή η κακόβουλη δραστηριότητα κατά της Αλβανίας έρχεται μετά την κυβερνοεπίθεση της 15ης Ιουλίου που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του Ιράν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αλβανίας για διερεύνηση και αποκατάσταση της ομαλότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης την Παρασκευή, η οποία δημιούργησε δυσκολίες στα συνοριακά σημεία εγγραφής πολιτών κατά την είσοδο και την έξοδο. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο Twitter πρόσθεσε ότι υπεύθυνος είναι ο ίδιος επιτιθέμενος που επιτέθηκε στα διαδικτυακά συστήματα στις 15 Ιουλίου, δηλαδή η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου η αλβανική κυβέρνηση διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ιράν εκδιώκοντας τη διπλωματική αποστολή που βρίσκεται στην Αλβανία ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: