Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα TIMS της Αλβανίας

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα TIMS της Αλβανίας

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα TIMS στην Αλβανία. Σε σύντομη δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αλβανίας να επαναφέρει την κατάσταση στο φυσιολογικό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κυβερνοεπίθεση της 9ης Σεπτεμβρίου εναντίον της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Αλβανίας. Αυτή η κακόβουλη δραστηριότητα κατά της Αλβανίας έρχεται μετά την κυβερνοεπίθεση της 15ης Ιουλίου που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του Ιράν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αλβανίας για διερεύνηση και αποκατάσταση της ομαλότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης την Παρασκευή, η οποία δημιούργησε δυσκολίες στα συνοριακά σημεία εγγραφής πολιτών κατά την είσοδο και την έξοδο. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο Twitter πρόσθεσε ότι υπεύθυνος είναι ο ίδιος επιτιθέμενος που επιτέθηκε στα διαδικτυακά συστήματα στις 15 Ιουλίου, δηλαδή η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου η αλβανική κυβέρνηση διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ιράν εκδιώκοντας τη διπλωματική αποστολή που βρίσκεται στην Αλβανία ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου