7.6 εκατ. ευρώ ηλεκτρικής ενέργειας αγόρασε η Αλβανία μόνο για το Σαββατοκύριακο

19/08/22, 21:30
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

7,6 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρισμού για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για το Σαββατοκύριακο. Η KESH έκλεισε τη διαδικασία αγοράς ενέργειας για την περίοδο 20-21 Αυγούστου, παρέχοντάς την σε μέση τιμή 487,75 ευρώ.


Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας μόνο για το Σαββατοκύριακο, αγοράστηκαν 15.624 mwh. Στο χρηματιστήριο η τιμή της ενέργειας έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα επίπεδα των 500 ευρώ mwh σε κάποιες ώρες αιχμής. Πριν από λίγες μέρες η Εταιρία Ηλεκτρισμού ακύρωσε τη διαδικασία αγοράς ενέργειας, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας με ενέργεια από εγχώρια παραγωγή.

Όμως η πτώση του επιπέδου στη Φιέρζα και η παρατεταμένη ξηρασία φαίνεται ότι ανάγκασαν την KESH να ανοίξει διαγωνισμό για την παροχή ενέργειας και για την περίοδο 22-28 Αυγούστου.

Συνολικά, για αυτήν την εβδομάδα απαιτούνται 47.600 MwH ενέργειας. Εδώ και αρκετές ημέρες, ο υπουργός Ενέργειας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα για εξοικονόμηση ενέργειας. Λόγω των υψηλών τιμών, καλούνται οι πολίτες να ξοδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: