Αγγλίδα ΥΠΕΣ: Περήφανη που έχουμε απελάσει σχεδόν 1.000 Αλβανούς από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αγγλίδα ΥΠΕΣ: Περήφανη που έχουμε απελάσει σχεδόν 1.000 Αλβανούς από το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι συμμορίες και τα εγκλήματα που διαπράττονται από ξένους υπηκόους έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα για τη Βρετανία.

Η κυβέρνηση είπε ότι δεν θα ησυχάσει έως ότου φύγουν επικίνδυνοι ξένοι εγκληματίες και λαθρομετανάστες και να γίνει ασφαλέστερη η χώρα.

Οι στατιστικές του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν χτες ότι 1.741 παράνομοι μετανάστες έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή του έτους, συμπεριλαμβανομένων 487 Αλβανών.

Μεταξύ των εκδιδόμενων είναι άτομα που καταδικάστηκαν για βιασμό, σεξουαλικά εγκλήματα, άσεμνη επίθεση σε ανήλικο, θάνατο από επικίνδυνη οδήγηση, σωματεμπορία, ληστεία, κλοπή, βία κ.λπ.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι ένας απελαθέντος Αλβανός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για απόπειρα σεξουαλικού εξαναγκασμού με ανήλικο.

Οι προσπάθειες ήταν στο πλαίσιο του «Νέου Σχεδίου για τη Μετανάστευση» της Κυβέρνησης.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ τόνισε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

«Αυτή η διαδικασία δείχνει ότι δεν θα σταματήσουμε με τίποτα για να απομακρύνουμε όσους δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ και είμαι περήφανη που έχουμε απελάσει σχεδόν 1.000 Αλβανούς αλλοδαπούς υπηκόους και λαθρομετανάστες φέτος μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που διέσχισαν το κανάλι παράνομα για να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλω όμως να είμαι σαφής ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Έχω αναθέσει στις ομάδες του Υπουργείου Εσωτερικών να ανανεώσουν την καταδίωξη επικίνδυνων εγκληματιών που καταστρέφουν ζωές και κοινότητες», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου