Τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες στο Κόσοβο για παν ενδεχόμενο, αναφέρει το NATO

Τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες στο Κόσοβο για παν ενδεχόμενο, αναφέρει το NATO

Οι εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που προκλήθηκαν από τη σερβική πλευρά έχουν φέρει το ΝΑΤΟ στο προσκήνιο στην περιοχή. Τόσο ο Kurti όσο και ο Βούτσιτς πήγαν στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ο οποίος τόνισε ότι η συμμαχία έχει τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο και θα προστατεύσει την ειρήνη με κάθε μέσο. Οι αναλυτές της περιοχής ανησυχούν για τη μεταχείριση της Σερβίας από τη Ρωσία για να πυροδοτήσει τις εντάσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ήταν σταθερός και ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Έχουμε τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κάθε μέτρο για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης με τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Κοσσυφοπεδίου μίλησε για το θέμα της πινακίδας. «Αφαιρούμε τις πινακίδες από την εποχή του Μιλόσεβιτς, όπως συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες με τη Σερβία, και τοποθετούμε νέες πινακίδες», είπε ο Κούρτι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου