Στους ώμους των Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Στους ώμους των Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Μέσα στον Αύγουστο της ραστώνης αλλά και της μιζέριας των πυρκαγιών, των υποκλοπών και των κατατρεγμένων ανθρώπων που “αγνοούνται” στα σύνορα, δύο Έλληνες αθλητές σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά δείχνοντας ότι αξίζουμε και μπορουμε καλύτερα.

Ο ελληνικός στίβος απολαμβάνει μια σπουδαία ημέρα, μιας και την Τρίτη οι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματά τους με σπουδαίες επιδόσεις και προσφέροντας χαρά στους Έλληνες!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την μέτρια απόδοση στα ημιτελικά του μήκους είχε δηλώσει πως ήξερε τι πρέπει να κάνει στον τελικό. Αυτό έκανε ο Έλληνας και με άλμα στα 8.52μ. ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα μετάλλια συμπλήρωσαν οι Φίτσαμ-Ντιουκς και Μόντλερ, μετά από τριπλή ισοβαθμία!

Μπορεί το πρώτο του άλμα να ήταν άκυρο, ωστόσο στο δεύτερο ο Έλληνας πατώντας οριακά τη βαλβίδα έκανε άλμα στα 8.23μ. ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

Βέβαια, το δεύτερο άλμα δεν καθησύχασε τον Έλληνα με αποτέλεσμα το τρίτο άλμα να είναι κατά δώδεκα εκατοστά καλύτερο (8.35), προσπερνώντας μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Όμως και το 8.35μ. δεν ήταν αρκετό για τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος στο τέταρτο άλμα έκανε ρεκόρ αγώνων «πετώντας» στα 8.52μ., κλειδώνοντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι ανταγωνιστές του Μίλτου Τεντόγλου δεν κατάφεραν ούτε να τον… αγχώσουν, έχοντας επιδόσεις λίγο πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Πρωταθλήτρια ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 38χρονη πρωταθλήτρια έγινε πρωταθλήτρια πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.

Tερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε δύο ώρες και 47 λεπτά.

Η πρωταθλήτρια, είχε… προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το 2004 η Αθανασία Τσουμελέκα είχε στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση στον τελικό των 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον, πριν από έναν μήνα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέρυσι, είχε τερματίσει όγδοη στα 20 χλμ. βάδην.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου