Το Ηνωμένο Βασίλειο απομάκρυνε 20 αλλοδαπούς εγκληματίες στην Αλβανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο απομάκρυνε 20 αλλοδαπούς εγκληματίες στην Αλβανία

«Εγκληματίες και παράνομα εισερχόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνθηκαν στην Αλβανία», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες (Πέμπτη 11 Αυγούστου) η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απομάκρυνε 20 αλλοδαπούς εγκληματίες με πτήση τσάρτερ προς την Αλβανία.

Ένα άτομο που παρέμενε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και δύο με αποτυχημένες αιτήσεις ασύλου, απομακρύνθηκαν επίσης συμπεριλαμβανόμενου ενός ατόμου που έφτασε παράνομα μέσω μικρού σκάφους τον Μάρτιο.

Παρατηρείται ότι στις εισροές μεταναστών από την Θάλασσα της Μάγχης το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί προερχόμενοι από την Αλβανία, χώρα ειρηνική χωρίς παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, τονίζουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Οι ξένοι υπήκοοι παραβάτες που απομακρύνθηκαν είχαν συνδυασμένες ποινές φυλάκισης άνω των 46 ετών και καταδικάστηκαν για εγκλήματα, όπως κατοχή με πρόθεση προμήθειας ναρκωτικών κατηγορίας Α, κατοχή επιθετικού όπλου σε δημόσιο χώρο και παραγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε:

Αυτοί οι εγκληματίες έχουν παραβιάσει τους νόμους και τις αξίες μας και δεν θα σταματήσουμε σε τίποτα για να απομακρύνουμε όσους δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ. Είναι υπεύθυνοι για φρικτά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής στην προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α, η οποία έχει καταστροφικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές μας.

Από το 2021, έχουμε απομακρύνει σχεδόν 1.000 αλλοδαπούς παραβάτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που διέσχισαν παράνομα τη Μάγχη για να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιούλιο του 2022, 243 αλλοδαποί παραβάτες απομακρύνθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο με τσάρτερ όσο και με προγραμματισμένες πτήσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απομακρύνει 10.741 αλλοδαπούς παραβάτες (έως το έτος που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021).

«Ο νόμος περί εθνικότητας και συνόρων θα αποτρέψει περαιτέρω την παράνομη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, χτυπώντας το επιχειρηματικό μοντέλο των δικτύων λαθρεμπορίας ανθρώπων και θα επιταχύνει την απομάκρυνση όσων δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου