Βρετανίδα δημοσιογράφος κατακρίνει τους Αλβανούς που περνούν τη Μάγχη

Βρετανίδα δημοσιογράφος κατακρίνει τους Αλβανούς που περνούν τη Μάγχη

Η «The Sun» δημοσίευσε την ανάλυση της δημοσιογράφου και ερευνήτριας, Μέρσι Μουρόκι, για τους Αλβανούς μετανάστες που πηγαίνουν στη Βρετανία. Στο άρθρο της με τίτλο «Οι Αλβανοί αποκαλύπτουν την απάτη για το άσυλο» αναφέρεται ότι «Ένα ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι το 40 τοις εκατό όσων εισήλθαν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη ήταν Αλβανοί».

Σε μόλις έξι εβδομάδες φέτος το καλοκαίρι, 1.075 άνθρωποι από τη βαλκανική χώρα πέρασαν το κανάλι της Μάγχης, ενώ πέρυσι τη διέσχισαν 757 Αλβανοί.

«Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος, όχι όλοι, όσων περνούν δεν είναι από εμπόλεμες χώρες. Όσοι προσπάθησαν να το αρνηθούν θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι τους από ντροπή γιατί είναι τόσο ανόητοι. Ναι, η Αλβανία είναι μια τρομερά φτωχή χώρα.

Η Βρετανία έχει ΑΕΠ 175 φορές μεγαλύτερο από το δικό της και η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη. Όμως η χώρα δεν έχει πόλεμο από τότε που ήμουν με πάνες», γράφει η ερευνήτρια.

Αυτή την εβδομάδα, μια συγκλονιστική έρευνα της The Sun αποκάλυψε επίσης ότι οι έμποροι ανθρώπων χρησιμοποιούν το TikTok για να επιδεικνύουν τα διαπιστευτήριά τους για λαθρεμπόριο. Ένας δημοσιογράφος διείσδυσε, παριστάνοντας τον Αλβανό μετανάστη. Ένας λαθρέμπορος του είπε ότι οι Γάλλοι θα τους συνόδευαν με ασφάλεια στη Βρετανία και ένας δικηγόρος θα μπορούσε να τους βοηθήσει να «διατυπώσουν μια καλή ιστορία».

Περαιτέρω στην ανάλυσή της, η ερευνήτρια αιτιολογεί λέγοντας: Μας έχουν κατηγορήσει για κακία, ξενοφοβία και ότι είμαστε ηλίθιοι της ακροδεξιάς, γιατί απλώς αμφισβητήσαμε τους ισχυρισμούς «ασύλου» πολλών από αυτούς που περνούν με βάρκες. Λέω μικρά σκάφη, αλλά η αποκλειστική έρευνα της The Sun αποκάλυψε λαθρέμπορους που πουλούσαν πολυτελείς υπηρεσίες «γιοτ» έναντι 15.000 λιρών το κεφάλι.

Το να είσαι γενικά κόντρα στους μετανάστες δεν έχει ούτε ηθικό ούτε οικονομικό νόημα. Οι μετανάστες που θέλουν να έρθουν στη Βρετανία περνούν από νομικές διαδικασίες, εργάζονται σκληρά και συμβάλλουν θετικά στη βρετανική ζωή και πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι. Το ίδιο πρέπει να κάνουν οι γνήσιοι αιτούντες άσυλο. «Ωστόσο, οι μετανάστες που περνούν παράνομα με μικρά σκάφη και επιδιώκουν να μείνουν στη χώρα χρησιμοποιώντας ψευδείς ιστορίες και παραπλανητικά μέσα δεν είναι ευπρόσδεκτοι», τονίζει η δημοσιογράφος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου