Αλβανοί ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο επικαλούμενοι ότι είναι θύματα εμπορίας

Αλβανοί ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο επικαλούμενοι ότι είναι θύματα εμπορίας

Ο αριθμός των Αλβανών που διασχίζουν τη Μάγχη αυξάνεται γιατί, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Αγγλική Συνοριακής Αστυνομίας, ισχυρίζονται ότι είναι θύματα εμπορίας, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τόνι Σμιθ, πρώην γενικός διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας, είπε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι οι Αλβανοί συμβουλεύονταν από συμμορίες λαθρεμπορίας ανθρώπων να ισχυριστούν ότι ήταν θύματα εμπορίας ως εναλλακτική λύση στην αναζήτηση ασύλου, κάτι που ήταν απίθανο να κερδίσουν ερχόμενοι από μια χώρα όπου υπάρχει ειρήνη.

Εξηγεί γιατί σχεδόν τέσσερις στους δέκα μετανάστες που διέσχισαν τη Μάγχη σε διάστημα έξι μηνών αυτό το καλοκαίρι ήταν Αλβανοί, τρεις φορές περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη υπηκοότητα, σύμφωνα με έκθεση στρατιωτικών πληροφοριών που δημοσιεύθηκε χθες.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ αναθεωρεί τη νομοθεσία κατά της δουλείας για να κλείσει το παραθυράκι που χρησιμοποιούν οι Αλβανοί και άλλοι μετανάστες ως τρόπο παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι παράνομοι μετανάστες που έχουν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο από ασφαλή καταφύγια έχουν ζητήσει παραπομπές σύγχρονης δουλείας, οι οποίες απέτρεψαν και καθυστέρησαν την απομάκρυνση ή την απέλασή τους», δήλωσε πηγή του Whitehall.

«Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό το σύστημα να διορθωθεί γρήγορα και προς το καλύτερο. Αν δεν κάνουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις, τα πραγματικά θύματα της σύγχρονης δουλείας θα συνεχίσουν να υποφέρουν με υπερβολικές περιόδους λήψης αποφάσεων και ένα σύστημα που ανταμείβει αυτούς που επιδιώκουν μόνο να την εκμεταλλευτούν».

Περισσότεροι από 18.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μάγχη μέχρι στιγμής φέτος, σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο ρυθμό πέρυσι.

Η έκθεση πληροφοριών που καλύπτει τον Ιούνιο έως τις 12 Ιουλίου του τρέχοντος έτους διαπίστωσε ότι από τους 2.863 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τις εννέα συμμορίες, οι 1.075 – ή το 37,5 τοις εκατό – ήταν Αλβανοί.

Αυτό μείωσε τον αριθμό των Ιρανών, τον επόμενο υψηλότερο με 373 μετανάστες ή 13 τοις εκατό, 363 από το Αφγανιστάν (12,7 τοις εκατό), 217 από το Ιράκ (7,6 τοις εκατό), 162 από τη Συρία (5,7 τοις εκατό) και 163 από την Ερυθραία (5,7 τοις εκατό).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου