Αλβανός μετέφερε λαθρομετανάστες στη Βρετανία και νάρκωνε τα παιδιά για να κάνουν ησυχία

Αλβανός μετέφερε λαθρομετανάστες στη Βρετανία και νάρκωνε τα παιδιά για να κάνουν ησυχία

Ένας ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων καταδικάστηκε, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος ενός άγριου σχεδίου για τη λαθραία μεταφορά μεταναστών στη Βρετανία και τη νάρκωση παιδιών για να τα κρατάει ήρεμα.

Ο Λουάν Μπράχα χρησιμοποίησε το επαγγελματικό του πλυντήριο «The Boss» στο Staffordshire για να καταστρώσει ένα σχέδιο λαθρεμπορίας Αλβανών υπηκόων έξω από το Βέλγιο.

Ο 38χρονος, με καταγωγή από τα Σκόπια, ήθελε να βάζει στη χώρα έως και 200 μετανάστες τη φορά, τους οποίους στρίμωχνε στο πίσω μέρος φορτηγού και τους έστελνε διαμέσου της Μάγχης.

Οι απελπισμένοι μετανάστες ήταν διατεθειμένοι να πληρώνουν πάνω από 5.000 λίρες για το ταξίδι σύμφωνα με τα περίτεχνα σχέδια του Μπράχα.

Ο κατάδικος συζήτησε ακόμη και με άλλους εγκληματίες για να πάρει ιδέες, όσον αφορά τα παιδιά, τα οποία νάρκωνε για να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνουν ήρεμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αλλά τα σχέδιά του ξεσκεπάστηκαν όταν οι ερευνητές από την Περιφερειακή Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος των West Midlands (ROCU) συνειδητοποίησαν ότι ήταν ο εγκέφαλος.

Συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στο μαγαζί του στη Mill Street, στο Newcastle-Under-Lyme. Ένταλμα εκτέλεσαν επίσης στο Βέλγιο σε συνεργασία με την Ομάδα Εμπορίας Ανθρώπων στην Ανατολική Φλάνδρα.

Ο Μπράχα είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι ποτέ δεν σκόπευε να συνεχίσει τη διακίνηση, αλλά αυτός του ο ισχυρισμός απορρίφθηκε.

Οι ένορκοι τον καταδίκασαν για παραβίαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης. Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης στις 28 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου