Μέτα για ΑΟΖ: Η Ελλάδα έχει συμφέρον με το να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τη στάση μου.

Μέτα για ΑΟΖ: Η Ελλάδα έχει συμφέρον με το να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τη στάση μου.

Ο πρώην πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το θέμα των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα. Αποκάλυψε ότι μίλησε για αυτό το θέμα και με τον νέο πρόεδρο της χώρας, Μπαϊράμ Μπέγκαι.


Απόσπασμα από την εν λόγω συνέντευξη:

Ιλίρ Μέτα: Ως πρόεδρος, εγγυήθηκα τον σεβασμό του Συντάγματος και ότι η διαπραγματευτική μας ομάδα ήταν εξίσου συνεπής. Οι ενέργειές μου έχουν μελετηθεί καλά και είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένες. Έχω καταθέσει το ζήτημα στη Βουλή, ελπίζω να το πάρουν στα σοβαρά. Έχω κάνει γνωστές τις ανησυχίες μου και στον νέο πρόεδρο.

Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον νέο πρόεδρο και του είπατε πράγματα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί;

Ιλίρ Μέτα: Του έδειξα την επιστολή που απηύθυνα στη Βουλή. Του έχω πει κάτι ακόμα και είμαι έτοιμος να συνεργαστώ ανά πάσα στιγμή με τον νέο πρόεδρο και τη Βουλή. Έχω κάνει κάποιες ενέργειες για να προστατεύσω το συμφέρον της Αλβανίας, όχι όμως σε βάρος της Ελλάδας. Όλα τα παιχνίδια του Ράμα με αυτό το θέμα ήταν πολύ επιζήμια για τη χώρα και του είπα όταν η άλλη πλευρά ζήτησε από τους διαπραγματευτές να πάρουν πολιτική θέση, να πάρει εντολή για να δώσει νέα εξουσιοδότηση. Γιατί δεν έχει πολιτική εξουσία.

Δημοσιογράφος: Αυτό το θέμα αναζωπυρώθηκε όταν ο Δένδιας είπε ότι ο Ράμα σας ενοχοποίησε. Καμιά ιδέα γιατί να συνέβη αυτό;

Ilir Meta: Σας εκπλήσσει αυτό το πράγμα που με κατηγορεί; Δεν είναι κάτι νέο που ο Ράμα δεν γνωρίζει ούτε για το Σύνταγμα ούτε για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το θέμα είναι απολύτως επιλύσιμο και για τα δύο μέρη, αλλά ο Ράμα τα μπέρδευε κάθε φορά που ήθελε να εκπληρώσει την ατζέντα του και των ανθρώπων γύρω του.

Δημοσιογράφος: Είχατε επαφή με την ελληνική πλευρά μετά την παρεξήγηση;

Ιλίρ Μέτα: Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Η ελληνική πλευρά γνωρίζει πολύ καλά τη θέση μου. Ο Ράμα είπε ότι θα διορθώσουμε κάθε ανησυχία που έχουμε, μας εμποδίζει. Η ελληνική πλευρά έχει συμφέρον με το να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τη στάση μου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου