Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις κατά Αλβανών πολιτών για εγκλήματα και διαφθορά

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις κατά Αλβανών πολιτών για εγκλήματα και διαφθορά

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσδιορίσει αρκετούς Αλβανούς πολίτες για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, σύμφωνα με δήλωση του Sir Stuart Peach, του Ειδικού Απεσταλμένου στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να διακόψουμε τους δεσμούς μεταξύ της πολιτικής και των παράνομων δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στα Δυτικά Βαλκάνια. Έχουμε ορίσει 27 άτομα που εμπλέκονται σε σοβαρά περιστατικά διαφθοράς, στο πλαίσιο του παγκόσμιου καθεστώτος κυρώσεων κατά της διαφθοράς», γράφει ο Peach στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τη δήλωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εφαρμόσει ένα Μητρώο Υπερπόντιων Υπηκόων που θα απαιτεί από ξένους υπηκόους που διαθέτουν ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει τις ρωσικές περιουσίες και όσους προσπαθούν να αποφύγουν τις κυρώσεις.

«Αυτή την εβδομάδα, λάβαμε ανασταλτικά μέτρα εναντίον αρκετών Αλβανών με καλά τεκμηριωμένες σχέσεις με την εγκληματικότητα και τη διαφθορά. Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της λογοδοσίας και τον τερματισμό της ατιμωρησίας», πρόσθεσε.

Ο Peach εξέφρασε τις ανησυχίες της έκθεσης του ΟΑΣΕ ότι «η εξαγορά ψήφων και η κατάχρηση δημόσιων πόρων εξακολουθούν να αποτελούν μείζον πρόβλημα στην αλβανική πολιτική» και υποσχέθηκε να στηρίξει τη συνεχιζόμενη δικαστική μεταρρύθμιση της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα ονόματα των Αλβανών που αποτελούν στόχο αυτών των κυρώσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου