Η συντήρηση των κρατικών βιλών που φτάνει τις 30.000 ευρώ

Η συντήρηση των κρατικών βιλών που φτάνει τις 30.000 ευρώ

Σε θέρετρα έχουν μετατραπεί οι εξοχικές κατοικίες των κυβερνητών, όπου κάθε εβδομάδα η Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών ανανεώνει τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα μαγειρικά τους σκεύη και οτιδήποτε άλλο. Οι εξοχικές βίλες βρίσκονται σε όλη τη χώρα, αλλά αυτή τη στιγμή οι πιο δημοφιλείς είναι στις παραλίες. Φυσικά και είναι σπίτια που χτίστηκαν και συντηρήθηκαν από τους φόρους των φτωχών πολιτών, που με αποταμιεύσεις 1 έτους μετά βίας καταφέρνουν να πάνε διακοπές 1 εβδομάδας. Όμως, οι ηγέτες του κράτους, εκτός από άλλα προνόμια, απολαμβάνουν και το δικαίωμα να χαλαρώνουν σε αυτά τα σπίτια, με απόλυτη ιδιωτικότητα ή ακόμα και με τις συνθήκες των πιο ακριβών θέρετρων, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Στα έγγραφα που δημοσιεύονται στον Οργανισμό Δημοσίων Συμβάσεων, η Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών ζητά 31 σετ πετσέτες «100% βαμβακερές». Επίσης, 36 μπουρνούζια χωρίς σκούφο, χρώματος λευκού με 100% βαμβακερό υλικό.

Απαιτούν μικρές πετσέτες, οι πετσέτες ποδιών να είναι 100% βαμβακερές. Απαιτούν 28 σετ σεντόνια για διπλά κρεβάτια, χοντρά παπλώματα, άνετα μαξιλάρια. Απαιτούν επίσης, πυρίμαχα σκεύη, η σύνθεση των οποίων πρέπει να είναι 61% πολυεστέρας και 39% απλός πολυεστέρας.

Στη συνέχεια, αυτός ο κατάλογος αναφέρει ένα σωρό κουρτίνες, με διαφορετικά χρώματα ή ακόμα και "σκούρες κουρτίνες για να μπλοκάρουν το φως". Μάλιστα, η κουρτίνα πρέπει να είναι από 100% βαμβακερό υλικό. Επίσης, οι προδιαγραφές απαιτούν κουρτίνες με ασιατικά μοτίβα, με υλικό 63% βαμβάκι και 32% μετάξι.

Η λίστα συνεχίζεται με προιόντα περιποίησης, που πρέπει να είναι πχ «100% cotton yardage» σε χρώμα γάλακτος. Φυσικά, έχουν ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, όπου έχουν δει αυτά τα αντικείμενα σε δωμάτια, και γιατί να μην τα μεταφέρουν και σε αυτές τις εξοχικές κατοικίες;!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου