Η ολλανδική αστυνομία συλλαμβάνει τον ταγματάρχη του αλβανικού στρατού για καλλιέργεια ναρκωτικών

Η ολλανδική αστυνομία συλλαμβάνει τον ταγματάρχη του αλβανικού στρατού για καλλιέργεια ναρκωτικών

Ένας Αλβανός στρατιώτης που επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε αποστολή συνεργασίας με τον στρατό της Ολλανδίας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα, προσάρμοσε σπίτι για καλλιέργεια κάνναβης στο Brunsum, σε συνεργασία με άλλα άτομα.

Ο Ταγματάρχης Dinoshi αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε αυτό το γεγονός.

«Τι τι? Βεβαίως και ΟΧΙ, σεβαστείτε την ιδιωτικότητα. Παρακαλώ αυτό που λέτε είναι αναληθές.», είπε.

Το υπουργείο Άμυνας μέσω του εκπροσώπου Τύπου Φατιόν Χοτζάλλη είπε:

«Εμπλέκεται σε μια δραστηριότητα για την οποία οι ολλανδικές αρχές τον ερευνούν ευρέως.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας αναμένει δήλωση από τις ολλανδικές αρχές. Το Υπουργείο Άμυνας του έχει απαγορεύσει την άσκηση των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του στη βάση και έχει διατάξει την άμεση επιστροφή του στην πατρίδα του».

Το υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ολλανδικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος και τη λήψη των σχετικών νομικών μέτρων στο μέλλον.

Αυτό το συμβάν εγείρει μια σειρά ερωτημάτων για το πώς επιλέγονται οι στρατιώτες της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και ποια κριτήρια καλύπτουν για να σταλθούν σε τέτοιες αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις δομές του αλβανικού στρατού, η ίδια επιλογή έγινε και φέτος, με άτομα αναξιόπιστα και χωρίς κριτήρια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου