Ο Leonardo di Caprio επαινεί τη δέσμευση για δημιουργία εθνικού πάρκου στον Αώο

Ο Leonardo di Caprio επαινεί τη δέσμευση για δημιουργία εθνικού πάρκου στον Αώο

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ και γνωστός περιβαλλοντολόγος Λεονάρντο ντι Κάπριο χαιρέτισε τη δημόσια δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης να δημιουργήσει το Εθνικό Πάρκο στον Αώο ποταμό, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας.

Τον Ιούνιο, ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα που επηρεάζει τον ποταμό θα απαγορευόταν και ότι άρχισαν οι εργασίες για την ανακήρυξη ολόκληρου του ποταμού και του περιγύρου του ως Εθνικού Πάρκου, το υψηλότερο επίπεδο προστασίας, αν και δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα.

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο πάρκο άγριων ποταμών της Ευρώπης, αφού πρόσφατα συνεργάστηκε με την Παταγονία για την προστασία του Αώου ποταμού, μια προσπάθεια που περιλαμβάνει την εκστρατεία #SavetheBlueHeartofEurope.

Ο Αώος είναι ο μεγαλύτερος άγριος ποταμός στην Ευρώπη. Ο ποταμός και οι παραπόταμοί του τρέχουν αδέσμευτοι από πηγή σε θάλασσα, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα βιοποικιλότητας που καλύπτει 300 km. Φιλοξενεί 1.100 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων 13 παγκοσμίως απειλούμενων ζώων και δύο ειδών φυτών», αναφέρει η ανάρτηση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ανακοινώνει την πρωτοβουλία, ο Ράμα βρήκε την ευκαιρία να τσούξει τον ντι Κάπριο, ο οποίος επέκρινε δημόσια την κυβέρνηση και τα σχέδια για τον ποταμό. Είπε, «Ο Λεονάρντο δραστηριοποιήθηκε για να επιτεθεί στην κυβέρνηση αλλά όχι για να βοηθήσει την κυβέρνηση».

Συνέχισε ότι δεν θα ασχολείται άλλο με τον ντι Κάπριο, και ίσως να έφτανε η κριτική του και να ήθελε να ασχοληθεί με το έργο της αλβανικής κυβέρνησης και της Παταγονίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα μέρη θα συγκροτήσουν ομάδα εργασίας εντός 30 ημερών για να ξεκινήσει η φάση σχεδιασμού. Το πάρκο θα περιλαμβάνει κέντρα επισκεπτών, δασοφύλακες, επιστημονικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας νέες ευκαιρίες για τις κοινότητες του ποταμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου