Αλλαγή σκυτάλης στη θέση του Αναπληρωτή συντονιστή εκπαίδευσης

Αλλαγή σκυτάλης στη θέση του Αναπληρωτή συντονιστή εκπαίδευσης

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά.

Η κα Βασιλείου Δήμητρα-Αγγελική έρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης και αναλαμβάνει ένα σημαντικό καθήκον που αφορά όλη την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Αλβανία και ιδιαίτερα τα Εκπαιδευτήρια Όμηρος.

Μετά τον κ Σωτηρούδα Βασίλειο, η θητεία του οποίου διήρκησε 5 χρόνια με σημαντικό έργο, έχουμε αλλάξει 3 συντονιστές μέσα σε τρία χρόνια.

Επί της ουσίας μέχρι να κατανοήσουν την πραγματική κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αλβανία και όλες τις διαστάσεις της, οι συντονιστές αποχωρούν.

Οι ευθύνες και οι συνέπειες πολλές. Δεν βρισκόμαστε όμως σε θέση να κρίνουμε αντικειμενικά τι και ποιος ακριβώς ευθύνεται και ποιος/ποια αναλαμβάνει τις συνέπειες των συχνών αλλαγών. Καταλαβαίνουμε όμως πως αυτή η κατάσταση δεν φέρνει τίποτα το καλό και κινδυνεύει να γίνει ένα συνεχόμενο πείραμα με ό, τι σημαντικότερο υπάρχει εδώ πια, που είναι η ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Με αυτά τα πράγματα δεν πειραματιζόμαστε, όπως δεν πειραματιζόμαστε με τον τρόπο και το πρόσωπο που επιλέγουμε.

Εδώ είναι μια ιδιαίτερη χώρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ποικίλουν και διαφέρουν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ακόμη και από σχολείο σε σχολείο καθώς είναι διαφορετική η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, εθνική, θρησκευτική σύνθεση τις εκάστοτε περιοχής.

Μην γνωρίζοντας κάτι σχετικά με την μέχρι τώρα σταδιοδρομία της κα. Βασιλείου της ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε να είναι χρόνια κοντά μας προσφέροντας το καλύτερο που μπορεί.

ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου