Επτά παιδιά βαφτίστηκαν ανήμερα της Πεντηκοστής στην Αλβανία

Επτά παιδιά βαφτίστηκαν ανήμερα της Πεντηκοστής στην Αλβανία

Επτά παιδιά από το χωριό Πόγιαν της κεντρικής Αλβανίας έλαβαν ανήμερα της εορτής της Πεντικοστής στο Άγιο Βάπτισμα σκορπώντας ιδιαίτερη χαρά στην τοπική Εκκλησία.

Τηρώντας την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση κατά την οποία την ημέρα τελούνταν βαπτίσεις κατηχουμένων, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος τέλεσε το μυστήριο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με τον π. Δημήτριο Λόσι.

“Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για εσάς. Δεν θα υπάρξει καλύτερη μέρα από αυτή και θα την θυμάστε για όλη σας τη ζωή”, τόνισε προς τους νεοφώτιστους ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε: “Τώρα μπορεί να μην καταλαβαίνετε, αλλά κάποια στιγμή θα πείτε ότι η ημέρα αυτή ήταν πραγματικά η πιο όμορφη και σημαντική μέρα της ζωής σας”.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαο υπογράμμισε ότι πλέον με το Άγιο Βάπτισμα έγιναν παιδιά Θεού ο οποίος δείχνοντας τη μεγάλη αγάπη του για τα δημιουργήματά του, τους έκανε πλέον παιδιά Του.

“Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την εκκλησία μας γιατί είναι η ημέρα της κατάβασης του Αγίου Πνεύματος και είναι πολύ ωραίο που γίνατε χριστιανοί σήμερα και πήρατε την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Όπως την έλαβαν οι απόστολοι την λάβατε και εσείς στις καρδιές σας”, σημείωσε για τον συμβολισμό και την επιλογή της ημέρας κατά την οποία εισήλθαν στο πλήρωμα της Εκκλησίας.

“Εάν ζήσετε με τον Θεό, σύμφωνα με τις εντολές του Θεό, θα δείτε πόσες ευλογίες θα έχετε στη ζωή σας. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι ο Θεός σας αγαπά πολύ, είναι πάντα μαζί σας και θέλει το καλύτερο για εσάς. Προσπαθήστε να ζήσετε όπως θέλει ο Θεός”, κατέληξε.

Χιλιάδες είναι οι Αλβανοί πολίτες οι οποίοι από την ανασύσταση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας το 1992 έχουν βαπτιστεί ύστερα από την κατήχηση την οποία έλαβαν. Η Εκκλησία στην Αλβανία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κατήχησης των νέων έτσι ώστε αυτοί να παραλάβουν την σκυτάλη για τη συνέχιση της μεταφοράς του μηνύματος του Ευαγγελίου και στις επόμενες γενιές.

Εκκλησία online

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου