Η Νότια Οσετία ακύρωσε το δημοψήφισμα για ένωση με τη Ρωσία

Η Νότια Οσετία ακύρωσε το δημοψήφισμα για ένωση με τη Ρωσία

Η αυτόνομη δημοκρατία της Νότιας Οσετίας ακύρωσε το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία, σύμφωνα με διάταγμα.

Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε από τον πρώην ηγέτη της περιοχής, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, ο οποίος πρότεινε το επίμαχο μέτρο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του.

Ωστόσο, ο Μπιμπίλοφ έχασε τις προεδρικές εκλογές της περιοχής στις αρχές Μαΐου από τον αντίπαλο του Άλαν Γκαγκλόεφ.

Ο Γκαγκλόεφ ήταν επικριτικός για το δημοψήφισμα, αποκαλώντας το πρόωρη πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την υποστήριξή του για την ενδεχόμενη ένταξη της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία.

Από τότε που κέρδισε τις «ντε φάκτο» εκλογές στη Νότια Οσετία, ο Γκαγκλόεφ σηματοδότησε την πρόθεσή του να διαβουλευτεί με τη Μόσχα για την επίτευξη περιφερειακής ολοκλήρωσης με τη Ρωσία και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ταξιδέψει στη Μόσχα στο εγγύς μέλλον.

Εν τω μεταξύ, το διάταγμα του Μπιμπίλοφ ακυρώθηκε.

Η περιοχή της Νότιας Οσετίας, η οποία έχει μόνο 50.000 κατοίκους, αποσχίστηκε από τη Γεωργία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Το 2008, μετά από έναν σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, μιας άλλης αυτονομιστικής δημοκρατίας που ονομαστικά ανήκει στη Γεωργία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου