Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Στην 187η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε χθες, Πέμπτη 19 Μαΐου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο Στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Συζητήθηκαν ζητήματα ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τη Συμμαχία, με έμφαση στην ικανότητα προσαρμογής της στα νέα δεδομένα ενός περιβάλλοντος ασφαλείας που μεταβάλλεται ταχύτατα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γγ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον καθώς και στις απαιτήσεις που αυτό θέτει έναντι του ΝΑΤΟ, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι αρχηγοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομολόγους τους της Αυστραλίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας για τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς και για τη διασύνδεση των ζητημάτων της συγκεκριμένης περιοχής με το διεθνές περιβάλλον ασφάλειας.

Κατά την τελευταία ενότητα της Συνόδου, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η συζήτηση εστιάστηκε στη σημασία του υπό κατάρτιση νέου Στρατηγικού Δόγματος του ΝΑΤΟ για την αναπροσαρμογή του στις ευρύτερες εξελίξεις, καθώς και σε θέματα καινοτομίας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου