Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απαντά σε ανακριβή τοποθέτηση σε δηλώσεις του

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απαντά σε ανακριβή τοποθέτηση σε δηλώσεις του

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, απαντά μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του, σχετικά με άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι απέφυγε να κατονομάσει τη Ρωσία, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθεί η σχετική απάντηση:

«Η φράση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δάσκαλος και μέντορας του Αρχιδιάκονου Χρυσαυγή, απέφυγε να αναφέρει ή να κατονομάσει τη Ρωσία σχετικά με τις δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν είναι ακριβής.

Στις 13 Μαρτίου δήλωσε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα: «Εντείνουμε την έκκλησή μας για άμεση παύση του αδελφοκτόνου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, για περίθαλψη τραυματιών, για ανακούφιση των προσφύγων και για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών» (https://fb.watch/cYJ0Xfa6lY/).

Επιπλέον, στο πασχαλιάτικο μήνυμά του του 2022 σημειώνει:

«Στις μέρες αυτές, όταν ο πόνος, η θλίψη και η σύγχυση, που προκλήθηκαν από τον αδελφοκτόνο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κατακλύζουν τις σκέψεις και τις ψυχές μας, μπορεί να φανεί η αναφορά στην αγάπη. ως περίεργο»

(https://orthodoxalbania.org/2020/el/2022/04/21/ανάσταση-η-αγάπη-τελικά-θα-νικήσει-τ/).

Επιπλέον, στα Ειρηνευτικά Αιτήματα των υπηρεσιών μας, οι κληρικοί έχουν λάβει οδηγίες να προσθέσουν αυτές τις αναφορές «Προσευχόμαστε για την άμεση διακοπή του αδελφοκτόνου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας…»

https://orthodoxalbania.org/.../%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc.../

Από το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου