Η Βουλγαρία θα λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

Η Βουλγαρία θα λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό και συμφώνησαν παραδόσεις LNG σε τιμές χαμηλότερες από της Gazprom – Η Σόφια διεξάγει διαπραγματεύσεις και με το Αζερμπαϊτζάν και επιδιώκει τη διαπραγμάτευση προμήθειας από Ελλάδα και Τουρκία

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ήρθε κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας Κίριλ Πέτκοφ και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το Tanjung, η βουλγαρική κυβέρνηση ανέφερε ότι «πραγματικές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βουλγαρία έχουν συμφωνηθεί από τον Ιούνιο σε τιμές χαμηλότερες από της Gazprom».

Η Gazprom διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία στις 27 Απριλίου λόγω της άρνησής τους να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε ρούβλια.

Ετησίως, η Σόφια καταναλώνει περίπου τρία δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Πάνω από το 90% προερχόταν από τη Ρωσία.

Παράλληλα, η Βουλγαρία πραγματοποιεί εντατικές διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αυξηθούν οι προμήθειες φυσικού αερίου. Επίσης, θέλει να διαπραγματευτεί την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω τερματικών σταθμών στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η κυβέρνηση ζητά να υπάρξει κοινή αγορά φυσικού αερίου από την ΕΕ για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τιμές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου